Algemene voorwaarden

Ondernemingsgegevens:

Louise Vincent

Leuvensesteenweg 175

3070 Kortenberg

Ondernemingsnummer: BE0754.506.085

Mail: vincent.louise@outlook.com

Tel: +32499742020

 

Artikel 1: algemene voorwaarden

Lou boutique biedt haar klanten de mogelijkheid om naast de fysieke winkel ook producten via de webshop aan te kopen. Bij het plaatsen van een bestelling via de wegwinkel stemt de klant in met onderstaande verkoops-, levering- en betalingsvoorwaarden. Lou boutique behoudt zich het recht voor om klanten te weigeren zonder opgave van reden.

Artikel 2: aanbod

De catalogus in de webshop van Lou boutique wordt met de grootste mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. In principe is een artikel dat niet meer leverbaar is, ook niet zichtbaar of ter beschikking in de webshop. Lou boutique beschikt over één voorraad voor zowel de fysieke winkel als de webshop.

Behoudens fouten is het in zeldzame gevallen mogelijk dat niet-leverbare artikels toch worden aangeboden in de webshop. In dit geval wordt de klant altijd persoonlijk en zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. De betaling wordt desgevallend zo snel mogelijk en uiterlijk binnen de 14 dagen en zonder kosten terugbetaald. We vragen hiervoor uw begrip. Lou boutique heeft het recht een bestelling te annuleren indien de weergegeven prijs niet correct is of wanneer een actie niet volgens onze voorwaarden wordt nageleefd.

Artikel 3: prijs

Alle prijzen in onze webshop staan vermeld in euro en zijn inclusief BTW. Voor bestellingen wordt er een verzendkost van €6 aangerekend.

Artikel 4: Betalingen

Na betaling is je bestelling definitief en wordt er een mail verzonden met bevestiging van bestelling en betaling. Bij bestellingen wordt er een verzendkost van €6 aangerekend.

 

Artikel 5: cadeaubonnen

Cadeaubonnen aangekocht bij Lou boutique zijn enkel geldig voor aankopen bij Lou boutique zowel in de fysieke winkel als op de webshop.

Cadeaubonnen hebben een geldigheidstermijn van 5maand vanaf de datum van aankoop. Cadeaubonnen kunnen niet omgeruild worden in geld.

Bij aankopen via de webshop kunnen Lou boutique cadeaubonnen enkel gebruikt worden wanneer het aankoopbedrag groter is of gelijk is aan de waarde van de cadeaubon.

In de fysieke winkel krijgt de klant een nieuwe cadeaubon voor het resterende bedrag wanneer de aankoopwaarde lager is dan de waarde van de cadeaubon.

In geval van retour van een artikel dat in de webshop aangekocht is met een cadeaubon zal het bedrag dat vereffend werd met de cadeaubon terugbetaald worden in de vorm van een nieuwe waardebon.

Artikel 6: Levering van goederen

Leveringen worden uitgevoerd door Bpost.

Lou boutique streeft ernaar het bestelde artikel te leveren binnen de 5 werkdagen na ontvangst van betaling. Een strikte levertermijn kan echter niet worden gegarandeerd.

Elke zichtbare beschadiging of kwalitatieve tekortkoming van een artikel bij de levering, moet onverwijld binnen de 7 dagen na ontvangst door de klant worden gemeld aan Lou boutique, via e-mail naar: vincent.louise@outlook.com

Artikel 7: retourneren – herroepingsrecht

De klant beschikt over een termijn van 14 kalenderdagen om de goederen terug te sturen.

Bij het terugsturen dient er een retourformulier bijgevoegd te worden.

Het retourformulier kan u aanvragen via vincent.louise@outlook.com

De bestelling kan per post worden teruggestuurd naar:

Louise Vincent

Leuvensesteenweg 99

3070 Kortenberg

De kosten voor retour zijn altijd voor rekening van de klant en de klant is verantwoordelijk voor de verzending.

De geretourneerde goederen dienen correct verpakt te zijn en het is aangeraden om een verzendingsoptie met tracking te nemen.

Lou boutique kan niet aansprakelijk gesteld worden wanneer een retour niet aan ons bezorgd wordt.

De goederen kunnen op vertoon van het kasticket ook gratis worden teruggebracht in de fysieke winkel van Lou boutique. U ontvangt dan een waardebon van het totaal geretourneerde bedrag.

Uitzondering: het herroepingsrecht kan niet worden ingeroepen voor oorbellen om hygiënische redenen.

Ook gebruikte goederen kunnen niet geretourneerd worden.

Alle originele labels en prijskaartjes moeten nog aan de kleding hangen zoals bij levering.

Indien de labels en/of prijskaartjes verwijderd werden of als er gebruikssporen of vlekken worden aangetroffen op de goederen dan zal de retour niet aanvaard worden.

Lou boutique zal het totaal geretourneerde bedrag binnen de 7 werkdagen na ontvangst van de retour terugstorten.

In geval van retour van een artikel dat in de webshop aangekocht is met een cadeaubon zal het bedrag dat vereffend werd met de cadeaubon terugbetaald worden in de vorm van een nieuwe waardebon.

Items in de fysieke winkel aangekocht kunnen geruild worden voor een waardebon of goederen.

Artikel 8: garantie

De wettelijke garantie is van toepassing op alle geleverde goederen en geldt vanaf de datum van levering. Bij vaststelling van een zichtbaar gebrek moet de klant Lou boutique binnen de 7 dagen na ontvangst inlichten.

Elk onzichtbaar gebrek dient binnen een termijn van 2 maanden na vaststelling door de klant te worden gemeld, hierna vervalt elk recht op herstelling of vervanging.

De wettelijke of commerciële garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan als gevolg van het niet naleven van de gebruiks en wasinstructies, slecht onderhoud, ongelukken, valpartijen of elk ander abnormaal of incorrect gebruik.

Artikel 9: klantendienst

De klantendienst van Lou boutique kan u bereiken via e-mail naar: vincent.louise@outlook.com of telefonisch via het nummer +32499742020.

Artikel 10: wijziging voorwaarden

Lou boutique behoudt zich het recht voor om de algemene voorwaarden te veranderen.

Artikel 11: geschillen

Het Belgisch recht is van toepassing.

Alle geschillen die voortvloeien uit overeenkomsten tussen de onderneming en de consument vallen onder de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbanken van het arrondissement Leuven gelegen te België. De Verkoper kan zich ook wenden tot het ODR-platform.